In tegenstelling tot HAE en AAE is er bij deze vormen van angio-oedeem geen sprake van een tekort door C1-inhibitor. Belangrijk is om te achterhalen wat de oorzaak van de zwelling is. Mocht de oorzaak liggen in een allergische reactie door een bepaalde stof, dan is het van belang contact met deze stof te vermijden.
Preventief en in geval van een aanval worden vaak antihistaminica voorgeschreven. Bij een dreigende afsluiting van de luchtwegen is behandeling met adrenaline (eventueel zelf toegediend door middel van een adrenaline auto-injector, de zogenaamde Epipen (Jext of Emerade) en/of intubatie noodzakelijk.

[divienhancer_image_comparison _builder_version="3.9" _i="0" _address="7.0.0.0" /]

Het is nadrukkelijk de bedoeling dat u in het consult met de arts/specialist naar deze website verwijst ter verdere informatie.

GEGEVENS

Vereniging voor angio-oedeem
Voorzitter: Marijk Beekman
Secretariaat en ledenadministratie: Liseth van Ieperen
Penningmeester: Frank Doornink
Lotgenotencontact: Anita Koekkoek- van Bommel
Redactie website en nieuwsbrief: Anita Koekkoek- van Bommel

Contact: contact@hae-qe.nl

OVER ONS

Deze website heeft als doel u als patiƫnt behulpzaam te zijn in uw zoektocht naar een diagnose voor Uw klachten. Ook moet het een handreiking zijn voor de arts/specialist. Uit onderzoek blijkft dat men voor HAE gemiddeld 12 jaar aan het zoeken is naar de juiste diagnose. QE-patiƫnten maken vaak ook lange, medische zwerftochten.