In het UMC Utrecht gaan wij van start met een onderzoek naar idiopathisch angio-oedeem (voorheen Quincke’s oedeem). Ons onderzoek heet: 

  •  “Conestat alfa (Ruconest®) behandeling voor het voorkómen van angio-oedeem aanvallen bij patiënten met angio-oedeem met onbekende oorzaak” 

en staat onder leiding van dr. H Röckmann, dermatoloog in het UMC Utrecht. 

WAT WILLEN WE ONDERZOEKEN?  

Wij willen onderzoeken of het middel Ruconest®, gebruikt voor de behandeling van erfelijk angio-oedeem, ook werkt bij patiënten met vaak terugkerend idiopathisch angio-oedeem. Daarnaast gaan we op zoek naar onderliggende oorzaken van idiopathisch angio-oedeem. 

WIE ZOEKEN WIJ?  

Bent u angio-oedeem patiënt en wilt u deelnemen aan ons onderzoek? Wij zoeken patiënten, die antihistaminica slikken, maar toch nog gemiddeld 2 aanvallen per maand hebben. Hoe ziet het onderzoek eruit? Het onderzoek duurt 16 weken. Deelnemers: 

  •  krijgen acht weken lang twee keer per week het middel Ruconest® toegediend via een injectie in het bloedvat; 
  •  vullen voor en na de behandelingen de angio-oedeem activiteitsscore (AAS) in om de ernst van het angio-oedeem bij te houden. 
  •  bezoeken regelmatig het ziekenhuis om bloed te laten afnemen. 

Wij zoeken in totaal tien deelnemers. Voor uw deelname ontvangt u een reiskostenvergoeding . Omdat wij een flinke tijdsinvestering van deelnemers vragen, bieden wij u een onkostenvergoeding aan van € 35,- per bezoek. 

CONTACT EN AANMELDEN

Bent u geïnteresseerd in deelname? Of heeft u vragen over deze studie? Neem dan contact op met Zonne Hofman, arts-onderzoeker UMC Utrecht:  

e-mail: onderzoekallergie-7@umcutrecht.nl tel: 088-7571808